Ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού

Ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Ο έγκυρος βρετανικός ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet κατατάσσει την πόλη της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στους δέκα καλύτερους προορισμούς διασκέδασης στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα στην τελευταία έκδοση του ταξιδιωτικού οδηγού η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην πέμπτη θέση με τις καλύτερες πόλεις για διασκέδαση στο άρθρο «Χίλιες Απόλυτες Εμπειρίες».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον πολυδιάστατο χαρακτήρα της πόλης, όπου μπορεί κανείς να επισκεφτεί βυζαντινές εκκλησίες, μουσεία, χώρους καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Εκτενής αναφορά γίνεται στα εμπορικά καταστήματα της πόλης και τους εκθεσιακούς χώρους, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου δίνεται στους ρυθμούς της πόλης και στην κίνηση της πολιτιστικής και νυχτερινής ζωής ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ωστόσο, οι αναφορές και η έμμεση διαφήμιση της πόλης της Θεσσαλονίκης και συνεπώς της χώρας μας γίνεται από έναν ξένο φορέα και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει το αρμόδιο Υπουργείο αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης Θεσσαλονίκης σε διεθνές επίπεδο;

- Σε ποιες ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο για την προβολή της πόλης της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό  καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό;

Απαντήσεις Υπουργείων